2020-02-22 Nya Slussen, 20 febr 2020

Nya Slussen, besök 20/2
Ett gäng aktiva och nyfikna seniorer fick uppleva Slussen i omvandling. Vi fick ta del av dess historia från 1500 talet, om arkeologiska utgrävningar och föremål från historien man funnit så långt tillbaka som till 1300-talet.
Den beställda något försenade guldbron fick vi se bilder på och hur det kommer att se ut när den är på plats. Den inväntas till Stockholm runt 1 mars. Spännande var också att höra hur man skapar förutsättningar för fiskar genom en så kallad fiskvandringsväg av Nils Eriksson slussen. Guiden  berättade att nya Slussen kommer att bli en plats att samlas kring där vistelseytor är i kajnivå med cafeér och restauranger.
Det kommer att bli spännande att få följa det fortsatta bygget.

Gamla slussen 

Nya slussen

Text/bild Ann-Britt Holmgren