Opera

VI STARTAR UPP I HÖST

Verdis Don Carlo ska spelas på Folkoperan i höst och Operagruppen har valt att se föreställningen söndagen den 3 oktober kl.16.

Som vanligt köper var och en själv sin biljett och sedan träffas vi före föreställningen och i pausen.
Eftersom söndagens föreställning börjar redan kl 16 kan det bli trevligt att sitta ned på Folkoperans restaurang efteråt för en pratstund om vad vi sett, för de som vill.
Som vanligt kommer jag att skicka mejl med närmare information till anmälda i Operagruppen men min förhoppning är att fler ska bli intresserade. Det kan bli en spännande föreställning. Så här står det på Folkoperans sida: Folkoperan.se

”Don Carlos blir Henriks Schaefers första operaproduktion som ny musikalisk ledare för Folkoperan. Hans vision är att operan, för första gången i modern tid, ska låta som när Verdi skrev stycket. Schaefer skapar en romantisk orkester och gör en djupdykning i spelstilen från Verdis tid. Spel på tidstrogna instrument skapar en ny klang som tvättar rent Verdi från förutfattade meningar. Det ger Don Carlos en ny ljudbild vilket också påverkar sångarnas sätt att sjunga.”

Anmälan och frågor till: naima.ankers@telia.com

Viveca Carlesen, som förser Operagruppen med kalendarier och kompendier, kommer att ha en informationsträff om Don Carlo i september. Närmare information kommer i slutet av augusti.

Jag hoppas många blir intresserade och att vi ses på Folkoperan i höst.
Naima

Operagruppen fortsätter med att se opera så snart det är möjligt på Kungliga Operan samt på biograferna:
1) Bio Rio från Metropolitan, New York
2) Sture biografen från Royal Opera House, London

Tillsammans väljer vi ett antal föreställningar vi vill se och ett ställe i närheten för att diskutera det vi sett.
Du som är nyfiken på/intresserad av opera kan skicka intresseanmälan till naima.ankers@telia.com så får du information om valda föreställningar och tillvägagångssätt.

Kommande föreställningar:

Tidigare föreställningar:

Inga inlägg hittades.

Paus på Operan.