2019-06-13 Vandring i Gamla Haga 13 juni 2019

Det började med åska, blixtar och spöregn på morgonen men vår guide Birgit Karlsson var optimist och fick mycket riktigt bättre väder till sin utflykt. Vi var sju Aktiva som trotsade vädergudarna och blev rikligt belönade. Birgit är en utmärkt och påläst guide. Vi besökte den kungliga begravningsplatsen som bara är öppen två timmar i veckan under fyra vår-sommarmånader. Vi fick både fakta, skrönor och intressanta personliga kommentarer till det vi såg och om de olika kungliga personligheter som funnits och verkat på Haga. Vi klättrade också upp mot den Kinesiska Pagoden  Den ligger gömd i lummig grönska så många av oss Stockholmare har missat den trots tidigare besök. Från Pagoden har man en fantastisk vy över Brunnsviken. Vid fika i Koppartälten avslutade Birgit med en hel del “extramaterial”. Stort tack Birgit för en intressant och mycket roande eftermiddag.

 Vår guide Birgit Karlsson i berättartagen under vandring i den vackra Hagaparken.

Framför den Kinesiska Pagoden

Till slut kom regnet ifatt oss och paraplyerna kom till användning.

Text/bild, Kerstin Avenberg