2020-02-25 Medlemsmöte 25 febr 2020

Kleopatra från monster till modell
Idag lyssnade vi ca 50 seniorer fascinerat och koncentrerat på Allan Klynnes historiska berättelse om den mytomspunna Kleopatra VII 69-30 f.v.t. En av världshistoriens mest kända mytiska kvinna som fortfarande fascinerar människor i hela världen. Många böcker har skrivits och Allan Klynnes bok ”Kleopatra Liv och legend” fanns med till försäljning idag. Vi fängslades av en lättsam underhållning om Egyptens stora och sista mest kända drottning från f.v.t. till populärkulturen idag och vi gladdes åt den livskraftiga myten om kvinnlig passion, övermod och dramatik.
Tack Carina.

Förberedelser

 kaffedags

Semeldagen

Carina med föredragshållaren Allan Klynne

Ordförande P O hälsar alla välkommen

Kleopatra f.v.t.

Kleopatra i Elizabeth Taylors skepnad, 60-tal


Text/bild Margret Själander