2019-03-26 Konst, Nya Karolinska, 26 mars 2019

När vi kom in i nya Karolinskas stora entréhall möttes vi av ett gigantiskt konstverk ”Stenbrottet” 11 meter högt, målat av Andreas Eriksson och små skira papperskonstverk i glasmontrar av Cecilia Levy. Guiden Anna Hedling visade oss runt både ute och inne, vi fick ta del av modern konst och arkitektur. Av 1.500 konstverk är 500 nyinköpta. 118 miljoner har gått till konsten, 1 % av byggkostnaderna.  Arkitekturen är imponerande både ute och inne och väl värt att se. Med hjälp av konstbroschyrer från receptionen kan man gå en egen guidningstur.


Kerstin B. möter upp 22 aktiva vid konstverket ”Stenbrottet”

Skir papperskonst

Beundran av Miriam Bäckströms gobeläng, 46m lång och 3m hög


Modern arkitektur, ”Titanic” med isberget i bakgrunden

Betong-näsduken som inte kan flyga 

Vi avslutade med en trevlig kaffestund


Text/bild Margret Själander