2017-12-19 Filmklubben 2017

Wow! – Vilket filmsäsong vi haft


Filmgruppen startades för ett par år sedan med knappt halvdussinet deltagare. Vi har växt och nu räknar vi tjugotalet deltagare varje gång – varannan vecka! Glada diskussioner numera på Melanders i Söderhallarna där vi har två stora bord reserverade – i en tyst hörna (så det är bara vi själva som hörs).

Under våren 2017 blev det tio olika filmer nämligen Lion, LaLa Land, The Handmaiden, Dolda tillgångar, Sameblod, Citizen Schein, I called him Lee Morgan, Their finest hour, Kungens val, och slutligen, Franz.

Under hösten hann vi med åtta filmer Rapport med lite rolig statistik. Första siffran efter filmtiteln visar antal deltagare på filmen, andra siffran är antal deltagare på diskussionen efteråt: The Square 28/18, Borg 15/13, Victoria och Abdul 19/21, Villebråd 14/11, Loving van Gogh 21/?, Killing of a sacred Dear 20/18, Orientexpressen 10/9, Solsidadan 26/20.


Glada biobesökare diskuterar filmen vi just sett

 

Trevligt kring bordet