I Coronatider

ALLT blev annorlunda från våren 2020 men trots den envisa Coronan gav Aktiva Seniorer inte upp!

 
Med gemensamma krafter var det några medlemmar som envist fortsatte aktivera oss. Vi delade in oss i en söder och norrsida med tanke på att vi ville undvika kollektivtrafiken. Vi ordnade träffpunkter, alla med ”fikastund”, promenader, bangolf och gemenskap. Många trevliga samtal, skratt och glada tillrop har det blivit. Fina cykelutflykter har Rita ordnat. Lenas pubträffar varje onsdag har varit välbesökt, nu fortsätter Andres pubträffar, utomhus så länge det går. Cynthias torsdagsluncher är och har varit mycket uppskattade. 

Vi respekterade, höll och håller FHM rekommenderade avstånd till varandra.
Vi närmar oss en annalkande vinter och fortsätter ordna aktiviteter och träffar, kom gärna med förslag till söder och norr- gruppen.
Nu har även programgruppen sitt trevliga program!

Vi startar upp så snart det går även med Teater, Opera, Jazz & Blueskvällar. Resor hoppas vi kommer så småningom.
Alla är mycket välkommen till nya aktiviteter!

HÄR kommer några rapporter från medlemmarnas aktivitetsträffar.Nationaldagen firades i Vitabergsparken med boule, kubbspel o härligt umgänge. Läs mer här. Vita Bergen

Utflykt till Sandemars Naturreservat. 2 juni 2021 
Vi var tio glada och aktiva seniorer som följde Aimes upprop och träffades i Sandemar.
En underbar dag, ett ljuvligt landskap, en vacker försommargrönska med både orkidéer och kungsängsliljor.
Flera grupper av Adam och Eva var speciellt frodiga.
Några i sällskapet hade otur och missade anslutningsbussen men visade gott humör och anslöt senare till fikat. Good sport, skulle engelsmännen sagt.
Tack Aime för en fantastisk dag och trevligt initiativ


Tisdagspromenaden 2 mars 
Runt Reimersholme med fika som avslut efter en första vårpromenad.
Vi gick längs vattnet Reimersholme runt, fortsatte längs Söder Mälarstrand och avslutade med en fika uppe på Heleneborgsgatan 
Välkomna hälsade Carin och Kerstin

 

TISDAG 26 januari, norr
Vi var 13 seniorer som tittade närmare på Hagalunds ”baksida” med bl a Hagalundskyrkan, Karl Göte Bejemarks skulpturer och det lilla som finns kvar av den gamla träbebyggelsen. Huset där Olle Olsson Hagalund bodde och verkade ser vi fram emot att besöka igen, när det åter öppnas. Vi avslutade med trevlig fikastund i Hagaparkens koppartält.
Text Carin Torell 

TISDAG 19 januari, söder
Drygt dussinet damer och en modig herre träffades tisdagen 19/1 vid Skanstull för vandring via Vita Bergsparken-Barnängen-Färja över till Årstasidan och sedan Skanstullsbron. En trevlig promenad med Carin som ciceron och vid fikapaus hade vi turen att se lite SOL också. Så många trevliga medlemmar som tog chansen att träffas. Nästa chans blir salsan på söndag i Vitabergsparken.
Tack Carin för trevlig idé
Text ,bild Kerstin, A.SÖNDAG 17 januari  2021
Med härlig salsamusik har vi nu tre snöiga söndagar dansat salsa i Vita bergen. Naima lär ut grund steg och vi har lättsamt roligt, dansar, skrattar, umgås och avslutar med gemensam termoskaffestund. Kom  med och prova, alla är välkomna. 

TISDAG 12 januari 2021
Liten rapport från norr!
I ett vackert vinterlandskap var vi 8 glada seniorer som grillade korv vid vackra Överjärva gård. Det smakade så gott i solskenet!

TISDAG 8 december 2020
I ett annorlunda december!
Sällskapslängtande Corona hotade aktiva ”70 plussare” ger inte upp!
Glada att träffas utomhus, oavsett väder, gör vi återigen en promenad under FHMs restriktioner.
Den här gången blev det en gemensam glöggträff till Årstaberget. Tack Carin Berg för initiativet.

Glöggstund

Årstaberget

 

TUR TILL GROTTBERGET 1 december
Idag var vi 12 personer som var nyfikna på Grottberget. Vi promenerade i 2 grupper.

Vi lärde oss varför Grottberget kom till och varför det inte blev slutfört. Utsikten var fin från höjden, sikten var klar. Vi vandrade vidare runt i Hagaparken, slutade vid Fjärilshuset för lite fika.
På vägen hem var vi några som poserade framför en brandsläckare som finns uthuggen i en trädstam vid Hagavägen. Den kan ju vara bra i adventstider!
Text Ann-Britt Holmgren

1 december 2020

TISDAGSPROMENAD 10 november 
13 pigga aktiva seniorer vandrade i Solna, vi såg den fina Guldporten med magnifik utsikt över Ulvsundasjön, fortsatte sedan ner till Hornsbergs strand och såg på dom vackra gamla byggnaderna, b.la Hufvudsa gård.
Tack Mary för fin guidning!

TISDAGSPROMENAD 27 oktober
Vi var 22 aktiva som vandrade ut i den kungliga Djurgården från Blockhusudden.
Vi möttes av dess praktfulla höstfärger. Om de storslagna ekarna, lönnarna och pilträden i spännande formationer fick vi fin guidning, likaså fick vi veta om den intressanta tillkomsten av Djurgårdsbrunnskanalen, information om många av de vackra husen efter vägen och inte minst utpekat vart kärleksstigen var. Vi avslutade med ett fika-besök hos Rosendals trädgård vilket även Kronprinsessan Viktoria med dotter prinsessan Estelle gjorde! Det gav, två av oss, ett överraskande spontant ömsesidigt hälsande, vilket gladde oss mycket!
Tack för en fin promenad, tisdagsgänget!

Guidning

 

Djurgårdsbrunnskanalen

 

Folke Bernadottes bro över Djurgårdsbrunnskanalen

 

VITA BERGSPARKEN 18 oktober
Ca 20 Aktiva dök upp i Vita Bergsparkens höst avslutning trots utebliven musik och trots den kyliga vinden, men solen syntes då och då och stämningen var hög. Det spelades både Boule och Kubb och gjordes intervjuver. Vi fick besök av journalist Jenny med fotograf som ville veta mer om våra aktiviteter och de förevigade både Boulespelandet och Kubbspelandet som pågick parallellt. Resultatet kommer vi att få läsa i Micasas tidning Trivsel så småningom.
Tack till Alla Aktiva som ställde upp i snålblåsten idag och tack till alla som slutit upp i Coronasommarens söndagar.


Text Kerstin A, Bild Margret S 

Aktiva Seniorer förgyller Vita Bergsparken

 

Kerstin A. Intervjuas av Jenny från Micasas tidning Trivsel

 

Fotografposition

 

Kubb och Boulespelande aktivister

 

PUBEN har i sommar varit en mycket populär träffpunkt.
23 september blev det sensommarbyte av pub till Kvarnen Medborgarplatsen 
Kvarnen

 

TISDAGSPROMENAD 13 oktober . Det blev en trevlig promenad bland statyer i Marabouparken

 

Torsdagspromenad  På väg hem efter en promenaden 8 oktober med några seniorer,
färden gick utefter Råstasjön och avslutades med fika vid gröna huset.
Råstasjön

Norrsidan/ Ann-Britt. 22 september 
Vi var 10 aktiva seniorer som vandrade vid norra begravningsplatsen i Solna. Vi fick uppleva hur de olika religionerna sätter sin prägel på gravplatsen.
Intressant och lärorikt.

Eget fika intogs på Norra kapellets trappa 

 

Södersidan/ Margret. 8 september
10 härligt tuffa kvinnor trotsade morgonregnet och gjorde, hela södra Djurgårdspromenaden från Blockhusudden till Grönan via Täcka udden, Tolvöresholmen, Biskopsudden och Waldemarsudde, till en minnesrik solig dag ? Café Ekbacken, Kungliga Nationalstadsparken Djurgården

 

Norrsidan/ Ann-Britt o Carin 1 september 
Solen lyste vackert i Hagaparken, en grupp på 13 aktiva njöt av vår vackra nationalstadspark. Gustav 111 hade många planer för parken, som det var intressant att få ta del av. Fikat smakade fint i Fjärilshusets trädgård. Turkiska Kiosken, (Lusthuset)

 

Södersidan, /Margret, 25 augusti
Svindersvikspromenaden,18 st aktiva strosade tillsammans från Nacka Strand till Svindersviks tullhus längsefter sjökanten. En av saltsjöns innersta vik. Vi passerade Marinstaden, båtklubben och Kvarnholmsbron, åt gott vid brygghuset och tittade på Svindersvik sommarnöje från 1740-talet med den pampiga äppelträdgården.  Lunch vid Brygghuset

 

Norrsidan/ Ann-Britt o Carin, 18 augusti
Vi var 13 promenadsugna som trotsade den +25-30` värmen och vandrade till största delen i lummig skogsgrönska, passerade flera badplatser längsmed den vackra Brunnsviken, utan att någon tog sig ett dopp!   Vid Sjöstugan njöt vi från deras meny.

 

Norrsidan/ Ann-Britt o Carin, 4 augusti
Cykelutflykten 
till Bergianska trädgården

Vi blev ett stort gäng,12 st som träffades på Bergianska idag. Vi började med att äta på Orangeriet, strosade sedan runt i trädgården och bekantade oss med växter och vackra miljöer. Det blev en härlig dag.  Italienska terrassen

Norrsidan/ Carin. 22 juli.
Vandringen 22 juli, 10 aktiva damer fick en härlig promenad längs med Råstasjön o Lötsjön idag, vi avslutade med en fika vid  Gröna stugan

Norrsidan/ Ann-Britt och Carin, 7 juli 
Cykelutflykten till Slottsträdgården Ulriksdal. I ett perfekt cykelväder cyklade 9 aktiva från Hagaparken till Ulriksdals trädgårdar,någon anslöt med annat färdmedel. 
En trevlig långfika intogs i slottscafeets härliga park
 

Södersidan/ Lena o Iriz  
Det blev fyra trevliga minigolfträffar söder om stan, tre ordnade Lena och Iriz en. 
Det var alltid varit lika trevligt att umgås. Vi spelade och skrattade, tog en kaffe eller glass efter rundan och alltid med coronavänligt avstånd. Vi hade bra spelväder. Som mest var vi åtta stycken och alla kvinnor. Nöjda golfspelare

 

Södersidan, Vitabergsparken, en trevlig träffpunkt varje söndag hela sommaren som Kerstin ordnade. Södra hembygdsgille spelade och sjöng folkmusik med bland annat vår Gunilla till glädje för våra samspråkande boule och kubbspelare.